Straatfotografie op Vakantie - Spanje
22 november 2017 
2 min. leestijd

Straatfotografie op Vakantie - Spanje

Enkele weken geleden was ik op in Spanje, om een paar dagen van de zon te genieten, lekker eten en gewoon te chillen. Ik had een paar drukke weken achter de rug, vol met fotoklussen. Superleuk natuurlijk, maar het is ook goed om rust te nemen. Maar als fotograaf kan ik het niet laten om toch rond te kijken en ‘op zoek te gaan’ naar interessante beelden.
Straatfotografie op vakantie - Iceland supermarkt
Normaal heb ik eigenlijk geen zin om ‘echt te gaan fotograferen’, en ik gebruik dan vooral mijn iPhone om foto’s te maken. Simpelweg omdat ik die toch al bij me heb. Dit keer nam ik eigenlijk voor het eerst mijn Fujifilm X30 compactcamera mee, om straatfotografie op vakantie te ‘gaan doen’. Voordeel is een grotere beeldsensor dan je smartphone, mogelijkheid tot zoom, en een camera om echt vast te kunnen houden.
Straatfotografie in Spanje
Wat ik heel leuk vind, is om dingen die ik toevallig tegenkom vast te leggen. Meestal is dat als ik mooi licht zie, of een bijzondere vlakverdeling…of een combinatie.
Zo zag ik deze voorgevel van supermarkt Iceland al een paar dagen eerder, en wat me opviel was het gebruik van de kleur rood. De deur, het rolluik, de lantaarnpalen op het parkeerterrein, een soort fietshokje – alles was rood.

Dit in m’n achterhoofd hebbende, reed ik er weer langs op weg naar het strand. Maar omdat het een zondag was, was de parkeerplaats helemaal leeg. “Perfect voor een mooi minimalistisch shot, zonder afleidende elementen”, dacht ik. In de video leg ik uit hoe ik tot het beeld ben gekomen. En hier nog wat shots die ik tijdens deze vakantie heb gemaakt, beide bij winkelcentrum La Zenia.
Straatfotografie op vakantie - La Zenia
Bij beide foto’s heb ik me leiden door het licht. Als ik ‘mooi licht’ zie, zorgt dat voor een impuls en drang om te gaan fotograferen. Luister naar dit gevoel! Dat is veel beter dan in het wilde weg plaatjes schieten 😉
Straatfotografie op vakantie - La Zenia
Ga je binnenkort ook op reis en wil je specifieke tips voor straatfotografie op vakantie? Laat het me weten via een e-mail naar kevin@snapshotdojo.nl, en dan kan ik je vraag wellicht beantwoorden via een blog / Youtube vlog!
Zie ook:
Het verschil tussen standpunt en compositie

Over de schrijver
Met Portret Dojo wil ik jou graag helpen met het 'naar the next level tillen van jouw portretfotografie. Denk aan licht, instellingen, compositie en bijvoorbeeld ook het geven van aanwijzingen aan je model. Maar ook voor advies over camera's of lenzen kun je bij me terecht. Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt? Mail me dan op kevin@snapshotdojo.nl ;) --- "To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock
Reactie plaatsen