Sexy Fotoshoot met Ariane
03 december 2018 
3 min. leestijd

Sexy Fotoshoot met Ariane

Ik dacht, laat ik eens een keer een sexy fotoshoot doen! Daar heb ik weinig ervaring mee, maar aangezien ik toch bezig ben met schaarsgeklede mensen fotograferen, waarom niet? 😛 Ariane had ik al eens eerder gefotografeerd voor een opdracht van de Fotoacademie, het actieportret:

Fotoacademie Actieportret - Ariane

Ariane doet aan poledancing op professioneel niveau, kijk bijvoorbeeld op haar Instagram voor videos: arianehelena. Voor deze nieuwe shoot met Ariane wilde ik het sensueler en sexier dan bovenstaand portret. In het begin had ik geen idee hoe ik aanwijzingen moest geven, maar gelukkig heeft Ariane veel ervaring met performing en optredens, dus uit zichzelf bewoog ze al in mooie poses.

Sexy Fotoshoot met Ariane
Verder wilde ik in eerste instantie een klein serietje maken, maar daar zijn de foto’s te verschillend voor qua sfeer en qua kleding. Een handige manier om in ieder geval afwisseling binnen een set foto’s te maken is je afstand tot het model te varieren. Hierboven zie je een fullbody shot, ook wel ‘ten voeten uit’ genoemd. Een hoofdlicht schuin rechts van boven en een effectlichtje van de linkerkant – zodat Ariane een randje licht krijgt, om haar ‘los te maken’ van de achtergrond.

Sexy Fotoshoot met Ariane
Deze is al iets dichterbij genomen, met een andere kleur achtergrond en andere lingerie. Dit is net iets meer dan ‘halftotaal’. Maar zoals je ziet heeft deze foto een hele andere sfeer, wat zachter dan de zwart wit foto die vooral iets stoerder is.

Sexy Fotoshoot met Ariane

Voor dit beeld heb ik heel simpel de belichting flink omlaag gebracht in Lightroom. Daardoor krijg je wat mij betreft een veel spannendere look – misschien zelfs licht erotisch, juist omdat je minder ziet. Bij nader inzien denk ik dat zwarte lingerie hier beter had gewerkt, omdat de witte kleur best veel aandacht trekt in deze foto.
Sexy Fotoshoot met Ariane
En dit is mijn favoriete foto, een grappig momentje tussendoor 😀 Uiteindelijk is het helemaal geen passende serie geworden, maar zijn het 3-4 losse beelden geworden. Sowieso leuk om eens een keer te doen!

Verder nog wat TIPS voor als je een ‘sexy fotoshoot’ gaat doen:
1. Doe de verwarming aan! Eventueel eerder zodat de ruimte kan opwarmen
2. Gebruik muziek om een relaxte sfeer te creeeren
3. Zorg voor eten en drinken
4. Speel met licht! Probeer dingen uit!
5. Varieer in afstand, van veraf tot close up.

Over de schrijver
Met Portret Dojo wil ik jou graag helpen met het 'naar the next level tillen van jouw portretfotografie. Denk aan licht, instellingen, compositie en bijvoorbeeld ook het geven van aanwijzingen aan je model. Maar ook voor advies over camera's of lenzen kun je bij me terecht. Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt? Mail me dan op kevin@snapshotdojo.nl ;) --- "To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock
Reactie plaatsen