Portretfotografie - "A Few Good Men"
30 november 2015 
2 min. leestijd

Portretfotografie - "A Few Good Men"

Portretfotografie vind ik zelf een van de mooiste vormen van fotografie. Je kunt namelijk samen met het model een hele bijzondere foto maken, die een bepaald gevoel bij de kijker opwekt.

Maar wanneer is zo’n foto nou gelukt, of juist niet? Dat is moeilijk als je zelf de fotograaf bent, want je bent zelf altijd toch een beetje bevooroordeeld wat betreft je eigen foto’s.

Pas als je je foto’s laat zien aan mensen, bij voorkeur andere fotografen met meer ervaring, kun je je foto’s een beetje ‘testen’ en vragen om feedback. Gelukkig heb ik op de Fotoacademie genoeg mensen, zoals docenten, mentoren en medestudenten die graag meekijken.

Het idee van deze portrettenserie, genaamd “A Few Good Men”, is ontstaan toen ik op Facebook deze illustratie voorbij zag komen.

In het plaatje zie je dat ‘de maatschappij’ beschermd wordt door soldaten, die met gevaar voor eigen leven vechten voor die vrijheid. Dit deed me beseffen dat er mannen en vrouwen dit ook echt doen, achter de schermen – waar wij vaak niks van af weten, terwijl elke dag mannen en vrouwen zorgdragen voor onze veiligheid en vrijheid. Politie agenten en militairen om precies te zijn, die letterlijk te maken hebben met verbaal en fysiek geweld op straat, of zelfs in oorlogsgebieden werken.

Als een eerbetoon aan deze mensen, ben ik begonnen met een project / portrettenserie “A Few Good Men”. Via Facebook heb ik een oproep geplaatst, en via via heb ik mensen leren kennen die hieraan wilde meewerken. Overigens ben ik nog steeds op zoek, dus als je iemand kent of weet, let me know en stuur een e-mail naar kevin@snapshotdojo.nl.

Thanks!

“People sleep peacefully in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf”
– George Orwell

Over de schrijver
Met Portret Dojo wil ik jou graag helpen met het 'naar the next level tillen van jouw portretfotografie. Denk aan licht, instellingen, compositie en bijvoorbeeld ook het geven van aanwijzingen aan je model. Maar ook voor advies over camera's of lenzen kun je bij me terecht. Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt? Mail me dan op kevin@snapshotdojo.nl ;)---"To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock
Reactie plaatsen