Over Portret Dojo

"To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock

Wat betekent Portret Dojo?

De naam bestaat uit twee  woorden. Portret betekent een al dan niet artistieke voorstelling van een persoon (of een groep). En officieel betekent de Japanse term Dojo, 'office'. In de praktijk wordt het vooral gebruikt om de trainingsruimte voor vechtsport aan te duiden. Portret Dojo, is dus trainingsruimte voor portretfotografie ;)

Missie

In 2012 is Snapshot Dojo begonnen als een eenvoudige blog over fotografie. Dit ging over allerlei soorten, van het maken van vakantiefoto's tot fotograferen met je iPhone. Ook uitgebreide artikelen over de leerzame ervaringen van de Fotoacademie, waar ik toen een opleiding volgde. En tot slot camera gear reviews en heel veel tips & tricks. Begin 2019 kreeg het bijbehorende Youtube kanaal meer focus en aandacht, en zoomde ik vooral in op portretfotografie. In een studio, maar ook op locatie. En in 2020 werd de cirkel weer rond gemaakt, met een gloednieuwe website - speciaal gericht op portretfotografie. Het doel van Snapshot Dojo is mensen mooiere en 'betere' portretfoto's laten maken. Wil jij beginnen met portretfotografie? Of maak je al portretfoto's en wil jij je nog meer ontwikkelen? Dan is Snapshot Dojo 'the place to be'! In 2022 is de naam veranderd in Portret Dojo, een naam die veel beter de lading dekt! 

 In deze dojo vind je makkelijke en snel toepasbare tips & tricks, product reviews en natuurlijk nog veel meer! Ook wil ik graag mijn ervaringen als freelance fotograaf met jullie delen. Maar het gaat vooral om continue verbetering, jezelf en je fotografie vaardigheden ontwikkelen, stap voor stap. Dit is wat de mensen van Japan kaizen noemen, een reis van neverending improvement.

Een van de eerste UFC vechters Ken Shamrock, zei het heel mooi in zijn autobiografie Inside the Lion’s Den – die ik tot vandaag de dag als mijn levensmotto gebruik: "To become a master, you should always be a student."

Het team

Oprichter, fotograaf en trainer.

Mijn alter ego, een oude wijze leraar ;-)