Meekijken Bij Een Studio Portretshoot
05 januari 2017 
2 min. leestijd

Meekijken Bij Een Studio Portretshoot

Een keertje meekijken bij een studio portretshoot? Dat kan! Niet live, maar wel van begin tot eind! Vandaag maakte ik een portretfoto van Shaniqua. Zij vroeg mij om een beeld te maken voor de poster / flyer van haar solovoorstelling, als afstudeerproject van haar toneelopleiding in Amsterdam.

Sinds kort heb ik een mooie draadloze audioset voor video-opnamen, de Røde Filmmaker Kit. Ik vond dit een mooie gelegenheid om een kijkje in de keuken te geven van hoe ik te werk ga, en tegelijkertijd de kit te testen. Gewoon in m’n huiskamer, een achtergrondrol, een studioflitser, een heel handig krukje, en wat reflectieschermen!

Ik heb de vier videos niet geknipt of ge-edit, om een zo waarheidsgetrouw beeld te geven van hoe het er in het echt aan toe gaat. Een van de belangrijkste elementen van een (studio)portret is het licht, en het zoeken naar het best passende licht is een proces wat wel even kan duren.

Daarnaast zijn er diverse zaken die ook een grote rol spelen, zoals het gebruik van reflectieschermen, om de schaduwen wat in te vullen. Verder vind ik zelf het draaien van bepaalde muziek heel erg helpen bij het creëeren van een sfeer, en een gevoel, al is dat soms slechts subtiel.

En dit is de uiteindelijke foto geworden. Bovenin is nog wat extra ruimte gelaten voor de toevoeging van een titel, en onder haar gezicht is uiteraard ook ruimte voor een subtitel en andere tekst.
Meekijken bij een studio portretshoot

Over de schrijver
Met Portret Dojo wil ik jou graag helpen met het 'naar the next level tillen van jouw portretfotografie. Denk aan licht, instellingen, compositie en bijvoorbeeld ook het geven van aanwijzingen aan je model. Maar ook voor advies over camera's of lenzen kun je bij me terecht. Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt? Mail me dan op kevin@snapshotdojo.nl ;) --- "To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock
Reactie plaatsen