Goedkope Draadloze Flitstrigger - Falcon Eyes RF-DD4 Review
14 maart 2017 
2 min. leestijd

Goedkope Draadloze Flitstrigger - Falcon Eyes RF-DD4 Review

Zoek je een goedkope draadloze flitstrigger? Dan kan ik je de Falcon Eyes RF-DD4 aanraden. Een eenvoudig apparaatje, en nog goedkoop ook. Wat ik zo fijn vind aan deze draadloze trigger, is dat er geen onnodige poespas op zit. Hij doet wat hij moet doen, en dat is een signaal van de camera doorsturen naar de studioflitser, zodat je model mooi verlicht wordt. Op het moment van schrijven is deze draadloze trigger te koop voor slechts € 27,95.

In de verpakking:
– zender
– ontvanger
– jack converter
– 1 AAA batterij

En dat is het. Geen handleiding, want die heb je helemaal niet nodig. Het is letterlijk plug & play. Je schroeft de zender op de hotshoe van je camera, en de ontvanger stop je in de jack opening van je studioflitser. Dan zet je de ontvanger op ON, en kun je op de zender de testknop indrukken. Als je flitser flitst, dan werkt het 😉

Verder gebruik ik ook altijd mijn Sekonic lichtmeter, waarmee je ook flitslicht kunt meten. Hierdoor kun je meteen de juiste instellingen op je camera en / of flitser bepalen, zonder teveel testshots te maken (en dan het histogram bekijken).  Omdat ik zo’n controlfreak ben, heb ik ook nog een back-up exemplaar bij me, en ook nog een flitssynchronisatiekabel, leuk woord voor Scrabble trouwens. 😛 Tot slot raad ik je aan om genoeg AAA batterijen bij je te hebben.

Goedkope Draadloze Flitstrigger - Falcon Eyes RF-DD4-3520
Je kunt deze draadloze flitstrigger onder andere kopen bij:
Kamera-Express: Falcon Eyes RF-DD4
Zie ook:
Korte Kant Verlichting
Lange Kant Verlichting
Wat is een Catchlight

Over de schrijver
Met Portret Dojo wil ik jou graag helpen met het 'naar the next level tillen van jouw portretfotografie. Denk aan licht, instellingen, compositie en bijvoorbeeld ook het geven van aanwijzingen aan je model. Maar ook voor advies over camera's of lenzen kun je bij me terecht. Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt? Mail me dan op kevin@snapshotdojo.nl ;) --- "To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock
Reactie plaatsen