Fotoacademie Zelfportret 3
15 oktober 2014 
1 min. leestijd

Fotoacademie Zelfportret 3

De beschrijving van de opdracht Zelfportret 3 van de Fotoacademie, na Zelfportret 1 en Zelfportret 2 is eigenlijk heel simpel: Maak een zelfportret waarin je jezelf letterlijk en figuurlijk blootgeeft. Ben je kwetsbaar of juist heel overtuigd van jezelf? Laat dat zien in je derde zelfportret! (Dit keer mag je zelf kiezen of je de foto in kleur of zwart wit doet)

In de wandelgangen op school werd deze opdracht al snel “Zelfportret Naakt” genoemd, want ja, je moest ‘naakt’ in beeld komen. Er onstond natuurlijk wat onrust, want naakt poseren is wel even wat anders dan met kleren aan natuurlijk.

KevinKwee Fotoacademie Zelfportret 3

Toen ik me bedacht wat ik in beeld wilde brengen, wilde ik een soort van kracht laten zien, een rustige kracht en eenvoud. De zittende houding heb ik bewust gekozen omdat het een meditatie houding is, maar ook raakvlakken heeft met vechtsport.
Ook heb ik bij de nabewerking het beeld geinverteerd, waardoor het grotendeels een witte en lichte foto is geworden, hierbij de rust benadrukkend.

Over de schrijver
Met Portret Dojo wil ik jou graag helpen met het 'naar the next level tillen van jouw portretfotografie. Denk aan licht, instellingen, compositie en bijvoorbeeld ook het geven van aanwijzingen aan je model. Maar ook voor advies over camera's of lenzen kun je bij me terecht. Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt? Mail me dan op kevin@snapshotdojo.nl ;) --- "To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock
Reactie plaatsen