Fotoacademie Zelfportret 2
14 oktober 2014 
1 min. leestijd

Fotoacademie Zelfportret 2

Voor de Fotoacademie opdracht Zelfportret 2, is het de bedoeling om voort te bouwen op Zelfportret 1, gecombineerd met een onderzoek naar ‘het zelfportret’ in de fotografie en de schilderkunst. Met de opgedane kennis en ervaring moet je dan een nieuw zelfportret maken, dat uiteraard een verbetering is van de vorige. Ook deze foto moet in zwart wit zijn.

KevinKwee Fotoacademie Zelfportret 2

Aangezien mijn kale kop een karakteristiek kenmerk is van mijn uiterlijk, heb ik een twee wekelijks ritueel van mezelf opgenomen, namelijk het scheren van mijn hoofd 😉 Met een camera op statief gericht op mijn badkamerspiegel heb ik met de zelfontspanner enkele opnamen gemaakt. Daarbij heb ik gekozen voor een compositie waar mijn gezicht voor de helft zichtbaar is.

Verder is de foto grotendeels licht of wit van kleur, waardoor de aandacht vanzelf naar het donkere deel in de foto gaat, namelijk mijn hoofd. Andersom werkt dit ook, in een donkere foto zal de aandacht van de kijker automatisch naar lichte delen in de foto gaan. Je kunt hier dus bewust gebruik van maken tijdens het fotograferen!

Over de schrijver
Met Portret Dojo wil ik jou graag helpen met het 'naar the next level tillen van jouw portretfotografie. Denk aan licht, instellingen, compositie en bijvoorbeeld ook het geven van aanwijzingen aan je model. Maar ook voor advies over camera's of lenzen kun je bij me terecht. Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt? Mail me dan op kevin@snapshotdojo.nl ;)---"To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock
Reactie plaatsen