Essentiële Make-Up Voor Portretfotografie
28 februari 2017 
1 min. leestijd

Essentiële Make-Up Voor Portretfotografie

Maak je weleens portretfoto’s en vind je dat je af en toe zogenaamde ‘glimplekken’ op het gezicht van je model krijgt? Dit is meestal nog duidelijker zichtbaar bij studioportretten, waarbij de huid het flitslicht reflecteert. Een hele simpele manier om dit te voorkomen, is het gebruik van make-up voor portretfotografie. Gebruik dan matteerpoeder, van de Hema of van de Etos. Dit kun je met een kwastje aanbrengen op het gezicht van je model.

Ik heb zelf twee varianten, eentje voor een lichte huidskleur en eentje voor een donkere huidskleur. Uiteraard zijn er heel veel meer tinten poeder, voor een make-up artist belangrijk, maar voor mij als portretfotograaf vind ik twee soorten ruim voldoende. Het is puur om ‘glimmers’ weg te werken, want dat is makkelijker dan het achteraf in Photoshop te doen.

make-up voor portretfotografie
In deze foto van Jody zie je dat haar huid van haar gezicht heel egaal is, en je ziet geen glimplekken. Op haar neus zie je heel subtiel een wat lichtere plek – als reflectie van de studioflitser – maar die is in ieder geval heel zacht, dankzij het gebruikte matteerpoeder.

Over de schrijver
Met Portret Dojo wil ik jou graag helpen met het 'naar the next level tillen van jouw portretfotografie. Denk aan licht, instellingen, compositie en bijvoorbeeld ook het geven van aanwijzingen aan je model. Maar ook voor advies over camera's of lenzen kun je bij me terecht. Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt? Mail me dan op kevin@snapshotdojo.nl ;) --- "To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock
Reactie plaatsen