Bezoek van Niels Kemp Creative @Snapshot Dojo!
19 juni 2017 
1 min. leestijd

Bezoek van Niels Kemp Creative @Snapshot Dojo!

Een tijdje geleden zette ik op Facebook een berichtje, waarbij de eerste drie mensen die reageerden een gratis portretfoto zouden krijgen. Niels Kemp was een van de eerste die reageerden! Maar wat nog veel leuker is, is dat ik van hem enkele weken daarvoor een berichtje kreeg, hij had me namelijk via via gevonden. Zo kwam ik erachter dat hij ook blogt / vlogt over fotografie, uiteraard zelf ook fotografeert, maar ook nog BJJ (Brazilian Jiu Jitsu) doet! Daarnaast hebben we ook nog bijna hetzelfde kapsel 😛

We hebben eerst even kennisgemaakt, gepraat over vanalles en nog wat, maar vooral over BJJ en natuurlijk fotografie. Daarna maakte ik een portret van Niels, en Niels maakte weer een videoverslag van dat hele proces. Aansluitend laat ik kort zien hoe en wat voor bewerkingen ik doe in Lightroom. Hier de before & after, de RAW foto en de bewerkte foto.


Check ook de absolute musthave voor portretfotografie, voor slechts 3,99 😉 En vooral de toffe video die Niels heeft gemaakt natuurlijk:

Oh ja, en hier even de drie portretfotografie tips in het kort. Zie de video hierboven voor de uitgebreide antwoorden!
1. Breek het ijs! Neem de tijd om elkaar te leren kennen of bij te praten.
2. Gebruik een statief om rust in het fotografieproces te brengen (en ook veel makkelijker scherpstellen met een groot diafragma)
3. “De kunst van fotografie is niet een bijzondere situatie te fotograferen, maar een situatie bijzonder te fotograferen”

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blog en video, let me know via een berichtje op de Snapshot Dojo Facebook pagina, of via een e-mail naar kevin@snapshotdojo.nl!

 

Over de schrijver
Met Portret Dojo wil ik jou graag helpen met het 'naar the next level tillen van jouw portretfotografie. Denk aan licht, instellingen, compositie en bijvoorbeeld ook het geven van aanwijzingen aan je model. Maar ook voor advies over camera's of lenzen kun je bij me terecht. Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon wat kwijt? Mail me dan op kevin@snapshotdojo.nl ;)---"To become a master, you should always be a student" - Ken Shamrock
Reactie plaatsen